OPŠTA PRAVILA I USLOVI KORIŠĆENJA

Korišćenjem bilo kog dela web sajta www.arhitekta.co.rs (u daljem tekstu web sajt ARHITEKTA) korisnici automatski prihvataju sva aktuelna pravila korišćenja. Korisnici su dužni da redovno čitaju pravila korišćenja, te se smatra da su redovnim korišćenjem web sajta u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima i da ih u potpunosti razumeju i prihvataju. Ni jedan deo ovog web sajta ne može se koristiti u nemoralne, neetičke i nezakonite svrhe. Svi korisnici imaju pravo da besplatno koriste njegove sadržaje ukoliko ne krše pravila korišćenja. Pristup web sajtu ARHITEKTA i svim sadržajima dozvoljen je osobama bilo kog uzrasta. Sve sadržaje korisnici koriste na sopstvenu odgovornost, te se ARHITEKTA ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korišćenjem.

SADRŽAJI I OGLASI

ARHITEKTA objavljuje sadržaje u dobroj nameri. Web sajt ARHITEKTA se sastoji od sopstvenih sadržaja i sadržaja partnera, saradnika i oglašivača, besplatnih sadržaja, te linkova na spoljne internet strane. Linkovi se objavljuju u dobroj nameri. Za sadržaje kojima se preko linkova pristupa, ARHITEKTA ne odgovara. Za sadržaje dobijene od strane oglašivača, njihovu legalnost, tačnost i istinost odgovara isključivo oglašivač. ARHITEKTA nije odgovoran za bilo kakvu štetu nastalu reklamiranjem na web sajtu ARHITEKTA. Poslovni odnos između oglašivača i web sajta ARHITEKTA zasniva se isključivo na poslovnom dogovoru između dve strane.

AUTORSKA PRAVA

Web sajt ARHITEKTA ne poseduje autorska prava na agregirane sadržaje: vesti, saopštenja ili informativne tekstove koji su preuzeti sa drugih stranica. ARHITEKTA polaže autorska prava na sve sopstvene sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka i programerski kod) i svako neovlašćeno korišćenje bilo kog dela web sajta bez dozvole, smatraće se kršenjem autorskih prava (vidi Zakon). Web sajt ARHITEKTA se obavezuje da će za preuzete sadržaje jasno navoditi izvor i autora, ukoliko je isti poznat. Ukoliko smatrate da je web sajt ARHITEKTA povredio Vaša autorska prava, slučaj će biti razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe.

PRAVILA PRIVATNOSTI

Web sajt ARHITEKTA garantuje svim korisnicima za sigurnost podataka koji se ostavljaju (prijave za newsletter, slanje upita, registracija na portalu) prema Zakonu o bezbednosti ličnih podataka. Podaci se neće koristiti u druge svrhe i neće biti ustupani trećim licima, osim u slučajevima teškog kršenja pravila web sajta ARHITEKTA ili nezakonitih aktivnosti korisnika. Prikupljene podatke web sajt može koristiti za vlastitu evidenciju i istraživanja, a u svrhu poboljšanja rada, i pružanju što boljih i kvalitetnijih sadržaja korisnicima.

IZMENE

Web sajt zadržava sva prava izmene pravila korišćenja, bez najave. Korisnici se obavezuju da se redovno informišu o eventualnim promenama, te se smatra da su korisnici adekvatno upoznati i saglasni sa svim odredbama korišćenja web sajta ARHITEKTA.