Preduzeće ROLTEK je rastuće porodicno preduzeće, vodeći proizvođač roletni s vlastitom proizvodnjom u Sloveniji.


Roltek d.o.o.
Želodnik 19, 1233 Dob pri Domžalah, Slovenija
+386 1 724 00 00
+386 1 724 00 10
www.roltek.si
prodaja@roltek.si
Kategorije: , Oznaka:

Opis

Nadprozorne roletne su jednostavno rešenje za novu izgradnju ili za sanaciju postojećih objekata. Nadprozorni sistemi su montirani nad prozorom zajedno s prozorom u pripremljeni otvor. Kutija nadprozornog sistema postaje sastavni deo zida, zato je tu vrlo bitna njena izolativnost. S ROLTEK nadprozornim roletnama možete biti bez brige, jer imaju najveće izolacijske vrednosti.

Lep izgled i visoka izolacijska vrednost

Nadprozorne roletne se ugrađuju iznad prozora. Pravi su izbor, ako planirate novogradnju ili zamenu prozora. Jednostavno se ugrade zajedno sa prozorom. Sve roletne sisteme ROLTEK  odlikuje odlična toplinska i zvučna izolacija. Nadprozorni sistemi su pogodni za privatne i javne objekte. Dostupne su plastične kutije iz višekomornih profila izoliranih sa stiroporom ili sistem PURO 2.XR koji je izrađen od posebne poliuretanske pene. Može se odmah ili naknadno ugraditi integriran komarnik (osim u RA.2 i RA.3 sistemima).

Nadprozorne roletne KARO

Multifunkcionalni sistem KARO nudi vam mnoge mogućnosti. Sistem je prilagođen različitim situacijama, jer ima dvije mogućnosti izvedbe servisnog poklopca koje se odaberu prilikom narudžbe.  Miran odmor bez neugodnih insekata postignut ćete s opcionalno ugrađenim integriranim komarnikom. Za njega se možete odlučiti sad ili u bilo kojem trenutku kasnije. Kutija KARO je izrađena iz dvokomornih PVC profila, koji osiguravaju da je kutija stabilna,visoko izolativna te da zadrži puno buke.

Nadprozorni roletni sistem PURO 2.XR

PURO.XR je jedini nadprozorni sistem koji ima servisni otvor na vanjskoj strani. Radi toga je kutija u unutrašnjosti potpuno zatvorena i s tim postiže najvišu toplinsku izolaciju na tržištu. Sistem je višenamjenski i pored sjenčenja nudi mogućnost ugradnje integriranog komarnika koji će onemogućiti da provodite svoje vrijeme u miru bez prisutnosti insekata. Komarnik se može ugraditi odmah ili bilo kad kasnije kad vam bude potrebno. Kutija je izrađena iz tvrde poliuretanske pjene koja je vrlo lagana, nema mirisa i ne plijesni. Prednost sistema je u tom  da možete u jednu kutiju ugraditi rolete i žaluzine tako da je sistem idealan za kombiniranje obje vrste sjenila na jednom objektu.

RA.3 nadprozorni roletni sistem

Sistem RA.3 namjenjen je svima koji žele kvalitetan visoko izolativni sistem kojem nije potreban integriran komarnik. Kutija je izrađena iz dvokomornih PVC profila i izolirana stiroporom. Vodilice mogu biti napravljene iz plastike a naša preporuka su aluminijske vodilice jer su još otpornije na vremenske uvjete. Kao i svi podprozorni sistemi,  i RA.3 se ugrađuje zajedno s prozorom u pripremljen otvor. Najveća prednost RA.3 sistema je da se poklopac za servis nalazi u donjoj strani kutije zbog čega nije vidljiva, jer se lako prekrije žbukom.

Nadprozorni sistem RA.2

RA.2 je osnovni nadprozorni sistem i namijenjen je svima koji žele kvalitetan visokoizolativan roletni sistem kojem nisu potrebni integrirani komarnici. Kutija je izrađena iz dvokomornih PVC profila i izolirana s stiroporom. Dostupne su vodilice iz visokokvalitetne plastike, a mi vam preporučujemo aluminijske vodilice, jer su otpornije na vremenske uvjete. Kao i svi nadprozorni sistemi i RA.2 se ugrađuje sa prozorom u pripremljen otvor. Kutija ima poklopac za servis s  unutarnje strane tako da je djelomično vidljiv nakon instalacije u prostoriji. Ako želite potpuno sakritu kutiju pod žbukom odaberite neki drugi nadprozorni sistem.

 

Integrirani komarnici ROLTEK pravi su izbor, ako želite optimalno sjenčenje i potpunu zaštitu od insekata. Možemo ih ugraditi zajedno s roletama u roletne kutije i u kutije vanjskih žaluzina. Dostupne su 3 vrste mrežica.

Svi sistemi roleta ROLTEK ostvaruju besprijekoran dizajn, jer su izrađene bez branika. Kutno djeljene letve su standardnie kod sistema KARO, PURO.XR I RA.3. Omogućavaju jednostavno rukovanje mehanizmom kroz servisni otvor kada je to potrebno.

Toplotna izolacija

Energetsko štedljiva gradnja znači da je potrošnja energije boraveći u njoj mala. Ovdje se ROLTEK nadprozorni sistemi posebno dobro iskazuju. Pored činjenice da imaju kutije vrlo dobre izolacijske vrijednosti, spušten lamelni plašt spriječava gubitak energije kroz prozor.

Vodilice

Visokokvalitetne vodilice omogućuju jednakomjeran i udoban tok lamelnog plašta tijekom pomicanja. Omogućavamo vam individualnu prilagodbu vodilica vašoj polici prozora u obliku kosog reza i izreza. Aluminijske vodilice mogu biti obojene u bilo koju nijansu RAL ljestvice,a PVC mogu biti obojene dekorativnom folijom.

Različite boje kutija

Ponekad ja ugradna situacija malo drugačija od standardne. U takvim situacijama može se desiti da dio kutije ostane vidljiv. To ne predstavlja nikakav problem jer vam nudimo mnogo mogućnosti za bojanje PVC kutija s dekorativnim bojama ili se kutiju prekrije s aluminijskom maskom koju se može obojiti u bilo koju boju.

Jedna kutija za roletnu i žaluzinu

U spavaćim prostorima želimo imati savršenu tamu dok u dnevnim prostorima želimo imati više mogućnosti za regulaciju svjetlosti. Kutija PURO 2.XR iz poliuretanske pjene omogućuje ugradnju rolete i žaluzine, stoga je idealna za kombiniranje različitih sjenila na jednom objektu.

Spuštena roletna omogučava  zaštitu od neželjenih provalnika. Odaberite dodatne sigurnosne opcije koje nude naši sistemi i spavajte još mirnije.