Promenite jezik: English
Poručite svoj primerak:  Časopis Arhitekta »
Promenite jezik: English

Na ovogodišnjem sajmu CERSAIE, u italijanskom gradu Bolonji, časopis „Arhitekta“ je imao veliku čast da uzme učešće kao jedan od dobitnika priznanja. U izložbenom centru Bologna Exhibition Center, već 40-tu godinu zaredom održava se vodeći međunarodni sajam posvećen keramičkim pločicama i opremanju kupatila.

Sajamski događaj održan od 25. do 29. septembra služi kao centar za stručnjake ove industrije iz celog sveta, uključujući proizvođače, dizajnere, arhitekte i dobavljače, kako bi istražili inovacije i trendove u ovim sektorima. Izlagači predstavljaju raznolik spektar proizvoda, uključujući keramičke i porcelanske pločice, opremu za kupatila, sanitarije, slavine, tuš sisteme i elemente unutrašnjeg dizajna vezane za kupatila i primenu pločica. Sajam je poznat po otkrivanju najsavremenijih dizajna, tekstura, boja i održivih materijala u industriji keramike. Pored izložbe proizvoda, CERSAIE nudi bogat program radionica, seminara i predavanja. Poznati stručnjaci i dizajneri iz industrije dele svoja saznanja o keramici, unutrašnjem dizajnu i arhitekturi, unapređujući profesionalni razvoj i razmenu znanja. S obzirom na ovu raznolikost i dinamiku, CERSAIE je ne samo poslovni događaj već i izvor inspiracije i kreativnosti za sve učesnike, a mnogo toga nudi kako profesionalcima tako i ljubiteljima dizajna i arhitekture.

Ove godine je izlagalo preko 630 izlagača iz 48 zemalja. Tokom prezentovanja, posetioci su mogli čuti koji su trenutni trendovi, kao i da se implementacija terakote vraća iz 80-tih godina u modu. Upotreba novih materijala omogućava stvaranje novih efekata u enterijerima i samim tim pomera granice mašte arhitekata i dizajnera. Razvoj tehnologije prati i razvoj ekološke svesti, tako da su posetioci mogli videti na koje načine fabrike smanjuju svoj uticaj na našu planetu, ne samo u toku procesa proizvodnje, već i tokom eksploatacije proizvoda zahvaljujući adekvatnim odabirom i obradom materijala.

Sa velikim ponosom možemo istaći da je časopis “Arhitekta” prepoznat na globalnom nivou svojim kvalitetnim sadržajem. To je dokazano dobijanjem nagrade u oblasti „arhitektura i dizajn“. U konkurenciji je bilo 110 časopisa, a zajedno sa časopisima iz Portugala, Ukrajine i Francuske, „Arhitekta“ je rangiran u TOP 4 časopisa.

Na prostoru bivše Jugoslavije, časopis “Arhitekta” se izdvaja svojim sadržajem koji podrazumeva, pored tekstualne i fotografske prezentacije, i tehničku dokumentaciju u vidu detalja i skica, kao i intervjue sa domaćim i stranim arhitektama globalne prepoznatljivosti. Radi bolje umreženosti sa kolegama, časopis je posvećen razvoju B2B događaja sa željom održavanja kvalitetne zajednice profesionalaca radi unapređenja struke.

Prateći korak razvoja marketinga i medija za pristup publici, u septembru je počeo sa emitovanjem podkast „Arhitekta“. Želja je da se kroz razgovore sa arhitektama popularizuje arhitektura širem auditorijumu. Podkast ima i edukativnu ulogu jer je jedan od ciljeva da mladim kolegama ukaže na brojne mogućnosti profesionalnog usavršavanja.

Za sve informacije, kako o događajima, novostima, tako i o pristupu epizodama podkasta, posetite naš Instagram profil: @arhitekta_casopis, YouTube kanal: @arhitekta-casopis/podcasts ili Spotify platformu: arhitekta-podcast

Fotografije: Arhitekta, Cersaie, Ghénos Communication

©2020 Arhitekta | Sva prava zadržana.
Svako kopiranje sadržaja bez dozvole je zabranjeno i kažnjivo po zakonu o autorskim pravima.