Promenite jezik: English
Poručite svoj primerak:  Časopis Arhitekta »
Promenite jezik: English

Pitanje je da li su mat površine stvar trenda, koji je došao iz sveta auto-industrije i mode u svet enterijera, ili nikada ne izlaze iz mode, i da su, shodno tome, postale klasika koja se nezaobilazno primenjuje.

Kompanija LAMEX je plasirala svoj brend Velluto, kao odraz zrelosti i ulaganja u nove proizvode.  Velluto su mat enterijerske ploče koje ostavljaju besprekoran taktilni i vizuelni utisak, a projektovane su tako da mogu da odgovore na savremene zahteve u pogledu performansi, dekorativnosti i usklađenosti sa EU standardima.

Kontrast mata i sjaja

Velluto u stopu prati, po istim standardima izrađen proizvod Lustro. To su enterijerske ploče visokog sjaja u bazičnim dekorima, koje dolaze u „čistoj” beloj i crnoj boji i njihovim nijansama, te su kao takve idealne za kombinovanje sa mat Vellutom.

Ključ ove kolekcije je u kontrastu i međusobnom isticanju Velluto i Lustro strukture. Kroz dve prirode sjaja i mata, nijanse bež, hladnih, zemljanih i tamnih tonova, prikazuju se elegantni, moderni enterijeri.

„Kreirali smo liniju koja treba da nas predstavi svojim kvalitetom, prepoznatljiva, sa redukovanom emisijom formaldehida, bez halogena, i ostalih štetnih supstanci. Otporna i održiva ploča za nove generacije koje brinu o tome da prostor u kojem borave bude zdrav, a materijali strogo kontrolisani“ – navode iz Lamexa.

Zdravo stanovanje i ekološka svest

Današnji enterijeristi vode računa o upotrebi zdravih materijala, a budući da su u LAMEX-u svesni sve veće važnosti kvaliteta vazduha u enterijeru, za ploče se koriste materijali koji imaju proverenu emisiju VOC-a (volatile organic compounds – isparljiva organska jedinjenja).

Noseću ploču Velluta čini EGGER-ov  MDF koji nosi oznaku E1 E05 TSCA. To znači da se radi o pločama sa redukovanom emisijom formaldehida. Oplemenjena je PET laminatom koji je proizveden u EU, i odgovara REACH regulativama (laminat bez halogena, teških metala, plasticizera i ostalih štetnih supstanci).

Performanse materijala važne su isto koliko i kontrola supstanci od strane nezavisnih instituta“ – kažu iz Lamexa.

Antfile: Velluto ploče iz Lamexa, mat strukture, sastoje se od MDF ploče tipa E1 E05 TSCA, obostrano oplemenjene 2D PET laminatom u matu debljine 0,3 mm, a ploče dolaze sa zaštitnom folijom.

Kod Velluto površine, radi se o „dubokom“ matu, ili top matu, izuzetno prijatnom na dodir. Površine su:

  • Otporne
  • Oslobođene formaldehida, halogena, plasticizera, teših metala
  • Lake za čišćenje.

Sav materijal od kojeg se sastoji ploča, uključujući lepak, sastoji se od materijala proizvedenih proizveden u EU.

Dekori Velluto kolekcije

Kolekcija dekora je savremena paleta, mirnih i prigušenih tonova, koji su namenjeni modernoj klasici. U skladu sa razvojem dekora kod vodećih bredova, pojavljuju se mirne, bež nijanse, kao i zemljani tonovi, koji prostor čine “u skladu sa prirodom”.

Dekori se međusobno savršeno dopunjuju i lako čine organsku celinu.

 Tu su takođe i “hladne” nijanse teget i sive, koje daju poseban ton svakom enterijeru.

Za više informacija, i za pregled svih dekora, posetite: lamex.rs/velluto-lustro ili pozovite showroom na: +381 63 38 35 38


O kompaniji LAMEX DOO

LAMEX se bavi projektnom proizvodnjom nameštaja od pločastih materijala na bazi drveta, sobnih vrata, ventilisanih fasada, sanitarnih kabina, pregrada, pergola, mobilijara… Postoji već 20 godina, sa sedištem u Novom Sadu, a od proleća 2020. posluje i na teritoriji Crne Gore, kao Lamex DOO – Danilovgrad.

Sa preko 160 radnika, proizvodnim pogonima u Srbiji i Crnoj gori opremljenim najsavremenijim mašinama, LAMEX je uspešno izveo na stotine projekata u Srbiji, Crnoj Gori, zemljama u regionu, Rusiji…

Zastupnik je renomiranih proizvođača pločastih materijala EGGER (link: www.egger.com ) i Fundermax  (link: www.fundermax.com).

Za više informacija o kompaniji LAMEX DOO, posetite: www.lamex.rs

©2020 Arhitekta | Sva prava zadržana.
Svako kopiranje sadržaja bez dozvole je zabranjeno i kažnjivo po zakonu o autorskim pravima.