Promenite jezik: English
Poručite svoj primerak:  Časopis Arhitekta »
Promenite jezik: English

Sučeljavanja dveju kultura na Beogradskoj internacionalnoj nedelji arhitekture (BINA)

U okviru BINA manifestacije u nedelju 25. aprila posetioci će imati priliku da prisustvuju otvaranju izložbe „U NJENIM RUKAMA“ čiji će kustos biti mast. inž. arh. Milica Grujić, u organizaciji tima redakcije magazina „ARHITEKTA“. Izložba je ujedno i krajnja destinacija šetnje pod imenom „Ona se budi“ u istoj koorganizaciji koju će voditi urednica časopisa „ARHITEKTA“ doktor arhitekture i urbanizma Marija Cvetinović.

Ovoj inspirativnoj i edukativnoj izložbi posredovaće interaktivni sadržaj u koji će posetioci biti uključeni, ali i doprineti rangiranju najjačem utisku grupa radova koji su ostavili na njih. Za kvalitet selekcije su se potrudili predstavnici šangajske škole „RAC Studia“ koja će predstaviti projektovanje i obrazovanje u arhitekturi kroz žensku perspektivu, dok je odabiru srpskih radova posredovala prof. Grozdana Šišović.

Na otvaranju izložbe biće predstavljen i novi broj časopisaARHITEKTA“, sa istim nazivom ove celokupne aktivnosti „Ona se budi“, koji je simbolično ovaj broj posvetio ženama u arhitekturi i dizajnu. Podsećamo da je ovo prvi dvojezični časopis iz oblasti arhitekture i dizajna na ovim prostorima koji u tom duhu podstiče interkulturalni dijalog ali i doprinosi jačanju lokalnih arhitektonskih inicijativa.

Šetnja „Ona se budi“, održaće se 25. aprila sa početkom od 10:00  časova, a prijava za šetnju se vrši putem portala BINE:

PRIJAVE “Ona se budi”

Početna tačka je projekat Jelisavete Načić, Osnovna škola „Kralj Petar I“ nakon koje će organizovanim transportom pristalice šetnje obići projekat socijalnog stanovanja „Padina“, autorke Natalije Ristanović. Krajnja destinacija je galerija KC Grad i gore pomenuta izložba „U njenim rukama“.

Istog dana, izložbu „U njenim rukama“, možete direktno posetiti od 13:00 časova u galeriji KC Grad.

Rezervacije se vrše putem sledeće e-mail adrese: marta.milosevic11@gmail.com gde je u prilogu potrebno navesti sledeće podatke: ime, prezime i broj telefona.

REZERVACIJE “U njenim rukama”

Izložba će trajati u periodu od 25. aprila do 02. maja.

BINA – Beogradska internacionalna nedelja arhitekture

Edukativna međunarodna manifestacija koja se već šesnaesti put zaredom održava kao Beogradska internacionalna nedelja arhitekture pokušaće da nam pruži odgovore na mnogobrojna pitanjakoja se godinama provlače kroz sve segmente ove profesije, a neka od njih su: kakav je položaj arhitekture u društvu i svetu danas.

©2020 Arhitekta | Sva prava zadržana.
Svako kopiranje sadržaja bez dozvole je zabranjeno i kažnjivo po zakonu o autorskim pravima.