Promenite jezik: English
Poručite svoj primerak:  Časopis Arhitekta »
Promenite jezik: English

Savršen balans dizajna i funkcionalnosti za privatnu oazu mira

Još od raskošnih javnih kupatila grčkog i rimskog doba, kupatilo se smatra posebnom prostorijom u domu – to je mesto gde započinjemo i završavamo svaki dan, naš najveći saveznik u užurbanim jutrima i oaza mira kada imamo barem nekoliko minuta samo za sebe. Kroz vekove, trendovi u kupatilskom dizajnu menjali su se u skladu sa potrebama i željama korisnika, sve do savršenog balansa izgleda i funkcionalnosti kakav vidimo u savremenim rešenjima vodećih brendova.

Da je pronalazak ovog balansa svojevrsna umetnost, potvrđuje i činjenica da su se u dizajnu kupatilske opreme oprobali i poznati svetski dizajneri iz drugih sfera. Jedan od njih je i Kristof Beling, poznati švajcarski dizajner (koji je ostvario saradnje sa brendovima poput TAG Heure, Reebok, Versace), koji je udružio snage sa inženjerima poznatog brenda Geberit i dizajnirao seriju ONE koja već nekoliko godina unazad pomera granice kako u dizajnu, tako i u funkcionalnosti kupatilske opreme.

“Kada govorimo o dizajnu, često govorimo o nečemu što je trenutno moderno, što nije napravljeno da traje. To za mene kao dizajnera nije dovoljno. Moj cilj je da sa ljudima iz Geberita kreiram proizvode koji će biti i izdržljivi i privlačni tokom celog veka trajanja”, smatra Beling.

Ova saradnja rezultirala je nagrađivanom serijom Geberit ONE, prvim potpuno integrisanim rešenjem za kupatilo koje pruža pregršt očiglednih i skrivenih pogodnosti – veći stepen čistoće, više prostora i fleksibilnost u kupatilu. Upravo Geberit ONE ugradni element sa ogledalom  impresionirao je žiri ovogodišnje međunarodne dodele nagrada za dizajn – iF DESIGN AWARD 2021. U skladu sa dobrim reakcijama potrošača i struke, Beling i Geberit najavljuju nastavak revolucije u razvoju i dizajnu kupatilske opreme.

Serija Geberit ONE je Belingovo poslednje, ali nikako jedino kreativno rešenje za Geberit. Proizvod na koji je sam Beling izuzetno ponosan je Geberit AquaClean, WC šolja sa funkcijom tuša.

“Kupatilo je prostorija u kući koja će se najviše promeniti u narednih nekoliko godina, posebno kada su u pitanju tehničke inovacije. Uveren sam da će proizvodi poput Geberit AquaClean tuš WC šolje pokrenuti razvoj u ovoj oblasti i pokrenuti nove trendove, jer inovativne funkcije kao što su mlaznica za tuširanje, sušenje toplim vazduhom, jedinica za uklanjanje neprijatnih mirisa i grejanje WC sedišta olakšavaju vašu higijensku rutinu. Tuš toaleti imaju ono što je potrebno da se u kupatilu napravi promena”, dodaje Beling.

Pored Belinga, Geberitovu posvećenost kvalitetu i dizajnu prepoznao je i čuveni italijanski arhitekta Antonio Citterio, koji potpiusuje istoimenu liniju kupatilskog nameštaja i sanitarija koja nudi jedinstveni stilski pečat kroz prefinjenu kombinaciju drveta i stakla, kao i keramičke elemente nesvakidašnjeg dizajna.

Geberit kupatilske linije nude pregršt ideja za ljubitelje prefinjenog dizajna, na vama je samo da napravite odabir u skladu sa svojim ukusom.

©2020 Arhitekta | Sva prava zadržana.
Svako kopiranje sadržaja bez dozvole je zabranjeno i kažnjivo po zakonu o autorskim pravima.