Keramičke, mermerne i granitne pločice

Keramičke, mermerne i granitne pločice zahvaljujući svojoj prirodnoj lepoti, su najzahvalniji građevinski materijal za oblaganje enterijera.

mermer se koristi kao ključni element za potrebe uređenja i odličan je postavljen bilo gde i u bilo kom prostoru, jer odiše luksuzom. Primena mermera u obradi enterijera je veoma velika i raznolika. Može se koristiti kao materijal za oblaganje podova, zidova, stubova, kamina, kuhinjskih površina. Mermerne ploče služe za oblaganje zidova, popločavanje stepeništa i podova i  savršene su za dekoraciju bilo koje sobe ili prostora. Bilo da je dnevna soba u kući ili prostor u nekom poslovnom kompleksu. Pokrivanjem zidova i podova mermernim pločama, ističe se originalnost i stvara se osećaj luksuza i elegancije.

Granitne pločice su proizvod izuzetnog kvaliteta zbog specijalne tehnologije izrade i strukture materijala od kojeg su napravijene. Tehnologija izrade omogućuje efekat prirodnih materijala, kao što je kamen. Postoje različite tehnike dekoracije pa se osim efekta prirodnog kamena, može dobiti i imitacija drveta, tekstila, metala… Koriste se specijalne glazure koje se mogu peći na visokim temperaturama, a proizvodu daju veću otpornost na habanje. Sve ovo omogućava veliku primenu granitne keramike i za spoijno i unutrašnje oblaganje.

Keramičke pločice se koriste za oblaganje zidova i podova, a osim kupatila i kuhinje gde je njihova primena i najčešća, u današnje vreme zbog napretka tehnologije i savremenih metoda izrade, te velikog izbora dezena i dizajna, sve više se koriste i za oblaganje podova u dnevnim sobama, hodnicima, spavaćim sobama, te je njihova primena i upotreba bilo da se radi o unutrašnjim ili spiljašnjim keramičkim pločicama zaista široka, te pruža veliki izbor kombinacija, stilova, boja i dezena.

Prikaz 1–15 od 28 rezultata

Strana 1 od 21 2