Preduzeće ROLTEK je rastuće porodicno preduzeće, vodeći proizvođač roletni s vlastitom proizvodnjom u Sloveniji.


Roltek d.o.o.
Želodnik 19, 1233 Dob pri Domžalah, Slovenija
+386 1 724 00 00
+386 1 724 00 10
www.roltek.si
prodaja@roltek.si

Opis

Unutrašnja zaštita i senčenje da ostvarite ugodan i prijatan ambijent u vašem domu. Sa unutarašnjim žaluzinama, lamelnim zavesama, sjenilima i pliš zavesama vaš će dom biti vizuelno atraktivan. Zaštitite se od pogleda izvana i od odsjaja. Unutrašnja zaštita i senčenje su alternativa klasičnim zavjesama.

Rolo zavese

Rolo zavese su klasična unutrašnja zaštita i senčenje od neželjenih pogleda i odsjaja. Platno unutarašnjeg roloa navija se u osovinu ili u kutiju ovisno o odabranom sistemu. Roloi mogu biti samostojeći, a dostupne su i žične i aluminijske vodilice. Upravljanje je moguće sa monokomandom ručicom, lančićem ili motorom. Platno možete odabrati iz širokog spektra boja i uzoraka, a pored toga možete birati i propusnost platna.

Plise zavese

Plise zavese su  unutrašnja zaštita i senčenje od naborane tkanine koja se sklapa kao harmonika i ugradi na prozor. Omogućavaju vam neposrednu zaštitu od sunca, djelomično osvjetljenje i vizualno naglašavanje prostora. Tkaninu iz kojeg je napravljen plise moguće je naručiti u različitima bojama i nijansama. Tako je možete kombinovati sa izgledom vaših prostora  i ostvariti dodatni naglasak. Plise zavese su dostupne u različitim izvedbama za klasične prozore, krovne prozore, plafonske prozore i zimske vrtove kao i za prozore nepravilnih oblika. Mogućnosti upravljanja su: lančić ,uže, ručica na lameli ,ekstenzijska ručica i monokomanda ručica.

Lamelne zavese

Lamelne zavese su unutrašnja zaštita i senčenje vertikalno obješene tekstilne trake koje su napravljene od antistatičnog materiala, zato se na njima ne nakuplja prašina. Možete ih upotrebiti umjesto klasičnih zavesa te nude bolje senčenje od klasičnih. Lamele su dostupne u širokoj kolekciji boja. Možete odabrati različite kombinacije boja za trake i pritom ostvariti poseban naglasak nijansa u vašem prostoru. Vodilice lamela su od aluminija i montiramo ga na strop ili stjenu. Kvalitetan mehanizam ugrađen u vodilice omogućava izuzetno jednostavno otvaranje i zatvaranje lamela i s tim regulaciju svjetlosti. Moguća je izvedba i kod prozora nepravilnih oblika, a osobito za krovne prozore koji su djelomično kosi. Upravljanje lamelnih zavjesa je jednostavno – standardno sa perlastim lančićem moguće je i motorno upravljanje  za maksimalnu udobnost.

Unutrašnje žaluzine

Unutrašnje žaluzine smatraju se najbolje znanim sjenilima. Najčešće se postavljaju na prozor i omogućavaju podešavanje nagiba lamela, ali se također mogu podizati i spuštati. Na taj način možete podesiti kut s kojim spriječite izravno sunčevo svjetlo da vas ne uznemirava. Unutarnje lamele izrađene su od aluminija i dostupne su u dvije veličine – 25 i 16mm. Možete odabrati boju lamela iz širokog spektra kolekcije standardnih boja. Kod različitih izvedbi moguće je i upravljanje s perlicom, staklenom palicom, monokomandnom ručicom i motorom.

4 različite mogučnosti upravljanja

Unutrašnja sjenila također imaju različite mogučnosti upravljanja. Bila to ručica, palica, lančić ili čak motor, kontrola unutarnjih sjenila ROLTEK je jednostavna, udobna i učinkovita.

Idealno za dječije sobe

Naša unutrašnja zaštita i senčenje je u skladu sa evropskim normama za sigurnost dece. Prikladne su za dečje sobe.

Različite mogučnosti montaže

Pronači ćemo rješenje za bilo kakvu ugradnu situaciju. Unutarnja sjenila zauzimaju vrlo malo prostora, jer su ugrađeni na prozorsko staklo ili okvir. Alternativno je moguća montaža i na stropu ili u žbuku. Moguća je i ugradnja sjenila na prozore nepravilnih oblika, jer je sjenilo napravljeno točno po vašim mjerama.

I za krovne prozore

Također nudimo sveobuhvatna rješenja za unutarnja sjenila za vaše krovne prozore. Sa zadovoljstvom ćemo vas savjetovati o rješenjima na vašem objektu.