Promenite jezik: English
Poručite svoj primerak:  Časopis Arhitekta »
Promenite jezik: English

U petak, 17.12.2021., u organizaciji časopisa „Arhitekta“ održan je B2B event sa arhitektama. U prostoru beogradskog Impact-Hub-a arhitektama su predstavljene četiri kompanije koje su svojim proizvodima i uslugama, lideri na današnjem tržištu.

Cilj ovog poslovnog umrežavanja bila je prezentacija novih i najznačajnijih proizvoda i alata, koji su neophodni za jedan uspešan projekat i njegovu realizaciju. Profesionalcima iz delatnosti arhitekture i građevinarstva poznato je da su ovakvi događaji važni za buduće projekte u kojima će učestvovati, a ove kompanije su upravo dokazani partneri na tom polju saradnje.

Na samom početku programa predstavila se kompanija Miele, vodeći svetski proizvođač visokokvalitetnih aparata za domaćinstvo, komercijalnu i profesionalnu upotrebu. U opremanju visokokvalitetnih kuhinja, hotela i objekata, Miele je vodeći partner mnogih svetskih arhitekata i građevinskih kompanija na njihovim projektima, i to ne bez razloga. Prodajni predstavnik Miele-a  za Srbiju proveo nas je kroz kratak istorijat kompanije koja traje već  više od 100 godina, a zatim je prezentaciju posvetio programu za domaćinstvo – inovativnim Miele rernama i indukcionim pločama. Vrhunski proizvodi, vrhunskih performansi . Izdvajamo ugradne rerne sa tajmerom, sa zaštitom od opekotina, funkcijom lakog čišćenja, te čišćenje pirolizom koja omogućava minimalan napor za korisnike. Pomoću inovativnog sistema Miele@home možete da povežete odabrane Miele kućne aparate za veći komfor, kvalitet života i bezbednost. Zahvaljujući tome možete da kontrolišete i nadgledate svoje Miele kućne aparate pomoću pametnog telefona ili tableta. Kompletnu i detaljnu ponudu aparata možete pogledati na miele.rs.

Kompanija Enroll, ovlašteni distributer 3M materijala za spoljno oglašavanje predstavio je proizvode 3M folija za arhitekturni dizajn. Spoljne folije za kontrolu sunčeve energije su specijalne 3M folije koje predstavljaju efektivnu zaštitu od toplote i UV zračenja. Kvalitet ovih folija jeste u tome što propuštaju sunčevu svetlost u unutrašnji prostor, ali redukuju maksimalno toplotu. Zahvaljujući nanotehnologiji ovaj materijal sadrži sloj koji štiti od grebanja i pruža jasnu vidljivost. Ovaj proizvod spada u energetski efikasne i idealan je za ugradnju na objektima sa staklenim fasadama kao što su poslovne zgrade, benzinske pumpe, hoteli, ugostiteljski objekti… Učesnici eventa su bili u prilici i da testiraju ove folije za stakla i uvere se u njihov kvalitet i visoke performanse. Svakako, 3M potvrđuje svoje mesto u vrhu inovativnih proizvoda koji se koriste u arhitekturi. Sve o folijama i mnogim drugim proizvodima možete saznati na sajtu enroll.rs.

HiCAD je dobro poznato ime kod nas i u okruženju za CAD/BIM softver. Već 25 godina su lider na polju informacione tehnologije za arhitektonsku delatnost i građevinsku industriju. BIM tehnologijia je nešto bez čega se danas više ne može zamisliti nijedan projekat. Neophodan alat arhitekata, dizajnera, urbanista i ostalih profesionalaca u građevinskoj industriji. Ovom prilikom hiCAD je arhitektama prezentovao neke dobro poznate, ali i neke nove informacije, kao što je pogodnost odnosno popust koji možete iskoristiti do 25.12.2021. a vezano je za trajnu Archicad licencu – požurite i prijavite se na sajtu hicad.biz.

Firma Oktavus specijalizovana za pergole, tende, screen, klizne i staklene sisteme, je arhitektama prezentovala svoje glavne proizvode koje su ugradili na objektima, kako privatnih lica tako i ugostiteljskih, poslovnih objekata i lokala. Prisutni su mogli na odabranim slajdovima da vide izgled ovih proizvoda, a objašnjeno im je i koje su prednosti, kao i kako se koristi koji sistem, te inovacije koje su postignute na ovom polju. Oktavus nudi najbolja rešenja za zaštitu od sunca i vremenskih nepogoda, prema potrebama kupaca i zahtevima projekata. Kvalitet proizvoda, moderna, individualna rešenja i dugogodišnje iskustvo dokazano je  saradnjom sa mnogim arhitektama i izvođačima radova. U to se možete uveriti i na vebsajtu kompanije oktavus.rs.

Časopis „Arhitekta“ je časopis o arhitekturi koji se distribuira stručnoj publici, arhitektonskim biroima i kompanijama. Tekstovi su autorski i bave se analizom i detaljima odabranih projekata. Od nedavno časopis se može kupiti u određenim knjižaramaBookastore“ i „Delfi“ u Beogradu. Za sve one koje zanima ova oblast, časopis se može poručiti i preko vebsajta ili društvenih mreža Facebook i Instagram.

©2020 Arhitekta | Sva prava zadržana.
Svako kopiranje sadržaja bez dozvole je zabranjeno i kažnjivo po zakonu o autorskim pravima.