Promenite jezik: English
Poručite svoj primerak:  Časopis Arhitekta »
Promenite jezik: English

Poslednji u nizu B2B susreta održan je 12. aprila u Beogradu, u sali Privredne komore Beograda. Časopisi Inženjer i Arhitekta uz saradnju i podršku Udruženja za građevinsku industriju Privredne Komore Srbije organizovali su ovaj poslovni skup za arhitekte i stručnjake iz oblasti građevinarstva, na kome su predavači iz renomiranih kompanija FunderMax, Xella, Velux i Somfy prezentovali svoje novitete.

Građevinska industrija koristi različite građevinske materijale za različite aspekte izgradnje. Savremeni materijali i rešenja visokih performansi su neophodna za izgradnju dugotrajnih i sigurnih građevina. Upravo su predavači na ovom eventu upoznali učesnike sa takvim materijalima i rešenjima koja mogu da zadovolje njihove potrebe i zasluže njihovo poverenje, bez obzira na projekat ili lokaciju.

Prvo predavanje na temu noviteta u premium segmentu materijala, održao je Bojan Perić predstavnik austrijske kompanije FunderMax čiji proizvodi imaju primenu u uređenju enterijera i eksterijera. FunderMax proizvodi inovativne, izdržljive arhitektonske panele čija rešenja daju arhitektama neograničene ideje i slobodu dizajna, pružaju izvođačima tehničku podršku i jednostavnu instalaciju, i isporučuju vlasnicima objekata održiv projekat sa niskim troškovima održavanja.

FUNDERMAX – Bojan Perić

Predavanje ispred kompanije Xella Srbija održao je project manager i BIM koordinator Aleksandar Đikanović. Tema prezentacije je bila: Novi trendovi u stanogradnji – Xella premium rešenja. Inovativni sistemi gradnje kompanije Xella, uspešno rešavaju pitanja termo i zvučne izolacije, osiguravaju visok stepen protivpožarnosti i predstavljaju optimalna rešenja za izgradnju svih tipova objekata. Pored izlaganja o prirodnim materijalima koji su osmišljeni da odgovore na sve izazove savremene arhitekture i građevinarstva, posebno je istaknut značaj održive gradnje čemu je kompanija Xella visoko posvećena.

XELLA – Aleksandar Đikanović

Kompanija Velux Srbija d.o.o. poznati je uvoznik i distributer Velux krovnih prozora, opšivki i opreme za zaštitu od sunca i toplote na tržištima Srbije, Crne Gore i Makedonije. Ovom prilikom Velux-ov stručnjak Srđan Čamdžić govorio je o novoj generaciji Velux prozora za ravan krov. Krovni prozori mogu da transformišu svaki prostor i idealni su tamo gde postoji potreba za unošenjem velike količine prirodnog dnevnog svetla. Lepota stakla u prozoru sa ravnim krovom je u tome što ono neograničeno zadržava svoj privlačan oblik i bistrinu, dok je kaljena površina otporna na oštećenja od grada. Odlični izolacioni efekti štite od spoljašnje toplote i hladnoće i smanjuju smetnje spoljašnje buke.

VELUX – Srđan Čamdžić

Somfy je kompanija koja proteklih 50 godina pomaže i olakšava život milionima korisnika širom sveta: od prvog motora za podizanje roletni, do Smart Home rešenja. Predstavnik Somfy-ja Kristijan Matić nas je ovom prilikom upoznao sa veoma važnom temom uticaja automatizovane zaštite od sunca na potrošnju energije zgrade. Upravljanje potrošnjom energije i stvaranje održivih zgrada postao je prioritet današnjice. Rastom prosečne spoljne temperature raste i opasnost od pregrevanja zgrada. Efikasno upravljanje dnevnom svetlošću ima važnu ulogu, a automatizovana zaštita od sunca može pomoći u smanjenju troškova energije za hlađenje i grejanje u zgradama čak do 70%. Stvaranje pametnijih, zelenijih zgrada može doneti mnoge korisne poslovne efekte.

SOMFY – Kristijan Matić

Časopisi Arhitekta i Inženjer zahvaljuju stručnjacima ispred kompanija FunderMax, Xella, Velux i Somfy na saradnji, svim učesnicima na velikom odzivu i partnerima iz Privredne Komore Srbije u realizaciji još jednog uspešnog poslovnog događaja i umrežavanja. Trudićemo se da stručnu javnost što više informišemo o aktuelnostima i najnovijim, savremenim rešenjima koja unapređuju efikasnost građevinskih projekata.

Tekst i foto: časopisi Arhitekta i Inženjer

©2020 Arhitekta | Sva prava zadržana.
Svako kopiranje sadržaja bez dozvole je zabranjeno i kažnjivo po zakonu o autorskim pravima.