Promenite jezik: English
Poručite svoj primerak:  Časopis Arhitekta »
Promenite jezik: English

Pouzdane i jedinstvene, ventilisane fasade od Max Compact Exterior – HPL ploča kompanije  FunderMax nude efikasnu i trajnu zaštitu zgradama od svih spoljašnjih uticaja.

Prednost ventilisanih fasada koja na direktan način utiče na korisnike je ušteda energije. Dobra toplotna izolacija i ušteda energije usko su povezani sa činjenicom da zahvaljujući ovim fasadama više doprinosimo zaštiti životne sredine. Takođe  omogućavaju smanjenje količine toplote koju zgrade apsorbuju u letnjem periodu delimičnom refleksijom sunčevog zračenja od spoljašnje fasade i prirodno ventilisanom vazdušnom šupljinom. U zimskim vremenskim uslovima ventilirani zidovi zadržavaju toplotu, što rezultira manjom zavisnošću od sistema grejanja. Smanjuje potrošnju energije za rad klima uređaja i grejanja za oko 30%, i garantuje uštede u najhladnijem i najtoplijem dobu godine.

Osim uštede energije, prednosti ovakve vrste izolacije su brojni:

  • Zbog prirodne difuzije pare sprečava se nastanak buđi
  • Zvučna izolacija objekta se povećava za 14 dB
  • Laka montaža
  • Odgovor na različite zahteve projekta u pogledu negorivosti (A2 klasa negorivosti)
  • Velika sloboda pri projektovanju, kreativnost,
  • Lako održavanje, dugotrajnost i otpornost.

Kompanija Lamex doo iz Novog Sada je ovlašćeni distributer FunderMax programa, a od ovog proleća je i ekskluzivni ovlašćeni distriburter za Fundermax na teritoriji Crne Gore. Sa svojim timom inženjera, kompanija LAMEX pruža stalnu tehničku podršku svojim poslovnim saradnicima tokom projektovanja i montaže ventilisanih fasada i krovova.


Tehničke detalje montaže Max Compact Exterior panela možete preuzeti iz kataloga koji se nalazi na Lamexovom sajtu www.lamex.rs, tel: +381 (0)21 63 99 166

©2020 Arhitekta | Sva prava zadržana.
Svako kopiranje sadržaja bez dozvole je zabranjeno i kažnjivo po zakonu o autorskim pravima.