Promenite jezik: English
Poručite svoj primerak:  Časopis Arhitekta »
Promenite jezik: English

Projekat: Apartmanska vila
Lokacija: Reževići, Crna Gora | Autor: Sanjin Grbić dia
Godina projektovanja: 2016. | Godine realizacije: 2016/2018.

Apartmanska vila je izgrađena na izuzetno atraktivnoj lokaciji u Reževićima, na litici visokoj pedesetak metara iznad površine mora. Izdužen, geometrijski veoma nezahvalan oblik parcele i  obavezujuće građevinske linije uslovile su neuobičajenu postavku i rešenje osnove objekta. Razuđeni plan talasaste forme omogućava šire otvaranje i atraktivnije vizure ka moru svim apartmanima. Objekat se sastoji od pet apartmana smeštenih na tri nadzemna nivoa. Tri veća apartmana se nalaze u naglašenom krilu ka moru, dok su dva manja apartmana (dupleks u prizemlju i spratu i apartman na drugom spratu) smeštena u bočnom, povučenom krilu objekta.

Veći apartmani su projektovani prema zahtevima investitora, sa otvorenom dnevnom zonom koja uključuje ulaznu grupu sa garderobom i toaletom, kuhinju, trpezariju i dnevni boravak. Zastakljena fasada i široka klizna vrata ka terasi maksimalno otvaraju pogled na more. Predviđene su dve sobe sa kupatilima, od kojih glavna, roditeljska soba izlazi na terasu ka moru.

Dupleks apartman u bočnom delu zgrade smešten je u prizemlju i na prvom spratu. U prizemlju je ulaz i dnevna zona, na spratu se nalaze dve spavaće sobe sa kupatilom. Na drugom spratu, iznad dupleksa se nalazi manji apartman sa jednom dnevnom zonom, kupatilom i sobom za spavanje. U suterenskom nivou se nalaze zajednički prostori za rekreaciju, tehnički prostori i perionice i
ostave. Ispred objekta, na ivici stene, izveden je bazen sa prelivnom rešetkom (Infinity Edge) koja stvara iluziju beskonačne vizure na morsku pučinu.

©2020 Arhitekta | Sva prava zadržana.
Svako kopiranje sadržaja bez dozvole je zabranjeno i kažnjivo po zakonu o autorskim pravima.